Skip to main content

Con Film postao regionalni zastupnik Filmbankmedie

Spajdermen: Povratak kući (2017)

Con film, jedan od vodećih filmskih distributera u regionu, potpisao je ugovor o zastupanju kompanije Filmbankmedia. Reč je o licenci za prikazivanje filmova na svim javnim površinama. Na taj način je Con film postao službeni licencor za javno prikazivanje filmova velikih holivudskih kompanija koje uključuju Sony Pictures, Warner Bros, Walt Disney, 20th Century Fox i mnoge druge. Ugovor se odnosi na javno prikazivanje filmova sa DVD i Blu-ray diskova i to u svim državama regiona – Srbije, Crna Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije.

Hemfri Bogart i Ingrid Bergman u “Kazablanci” (1942)

Ok, ali šta je Filmbankmedia? Naime, ova kompanija se isključivo bavi distribucijom filmova za javno prikazivanje u preko 100 zemalja sveta, bili oni holivudski, bolivudski ili nezavisni. A od sada se ovo odnosi i na teritoriju Balkana.

Šta je “javno prikazivanje” filmova? To je prikazivanje u hotelima, bolnicama, tržnim centrima, autobusima, filmskim klubovima, bioskopima kao i na javnim površinama kao što su parkovi ili trgovi. Drugim rečima, radi se o pravima za prikazivanje filmova svuda osim u privatnim kućama i stanovima.

Džejms Kameron, Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet u “Titaniku” (1997)

Zašto je ovo bitno?

Dosadašnja praksa dobijanja legalnih prava na prikazivanje filmova na javnim površinama i različitim atraktivnim mestima tokom održavanja posebnih događaja bila je izuzetno komplikovana, zbog toga što se za svaki film trebalo da se traži odobrenje producenta tog filma. Upravo zato su mnoge kompanije i organizacije ili odustajale od javnog prikazivanja filmova ili radile to ilegalno uz veliki rizik visoke novčane kazne. Potpisanim ugovorom s kompanijom Filmbankmedia, Con film ostvaruje pravo na prikazivanje filmova upravo na ovakav način, što ceo proces izuzetno pojednostavljuje. Od danas ukoliko neko želi da prikaže film u javnoj ustanovi ili na javnoj površini dovoljno će biti da se obrati Con filmu.

2001: Odiseja u svemiru (1968)

Katalog filmova obuhvaćenih ovim ugovorom je impozantan. U njemu se nalaze skoro svi filmovi velikih holivudskih kompanija snimljenih od ranih 30-ih godina XX veka pa sve do najnovijih blokbastera iz ove godine. Neki od najatraktivnijih naslova su: “Kazablanka” (1942), “2001: Odiseja u svemiru” (1968), “Ben-Hur” (1959), “Titanik” (1997), trilogija “Gospodar prstenova”, “Osvetnici” (2012) i mnogi drugi.

Svi zainteresirani mogu da se jave na adresu javnoprikazivanje@con-film.com i realizuju svoje javno prikazivanje filmova već sutra.

Ugovor s kompanijom Filmbankmedia početak je novog poglavlja u radu Con filma i proširivanje delatnosti na područje u kom je firma već pokazala uspešnost i profesionalnost.

Gospodar prstenova (2001)

Krunić

Rođen u Beogradu gde živi i ponekad radi. Oduvek želeo da bude egiptolog ili filmadžija a, sticajem bizarnih okolnosti, na kraju završio kao novinar. Najviše na svetu voli da filozofira. Filmofil, gik i relativno duhovita persona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Confirm that you are not a bot - select a man with raised hand: